Samen werken wij aan creatieve, innovatieve en effectieve oplossingen
Door de coronacrisis raken honderdduizenden gezinnen een groot deel van hun inkomsten kwijt. De eigen reserves en bestaande sociale vangnetten, zoals werkloosheidsuitkering of bijstand, zijn onvoldoende om te voorkomen dat ze in de schulden raken. meer dan 100.000 gezinnen binnen 6 maanden aan tegen problematische betalingsachterstanden. Om dit te voorkomen is een fonds nodig dat deze gezinnen financiële ademruimte geeft.
Investeringen voor grote maatschappelijke transities worden gefinancierd vanuit subsidie- en investeringsfondsen, in combinatie met investeringen door private bedrijven en particulieren. In dit project zetten we onze techniek in om bedragen vooraf te oormerken, zodat vergissingen en misbruik worden voorkomen en verantwoording achteraf eenvoudiger wordt.
Naar onze overtuiging is een andere aanpak van de schuldenproblematiek noodzakelijk. Een breed-gedragen aanpak die is gebaseerd op eigen verantwoordelijkheid onder persoonlijke begeleiding. In dit project zetten we ons platform in om gezinnen, professionele en vrijwillige hulpverleners te ondersteunen bij de aanpak van beginnende en problematische schulden.
Binnen de Social Fintech Alliantie werkt een aantal organisatie toe naar drempelloze, digitale hulp voor burgers met geldzorgen. Het doel van de alliantie is de juiste digitale ondersteuning voor iedere burger met geldzorgen mogelijk te maken. De partners werken daarbij binnen de alliantie samen om de verschillende oplossingen op elkaar aan te laten sluiten en om het gebruik van deze oplossingen te stimuleren. Buyproxy is één van de zes oprichters van dit platform.
In dit project onderzoeken we samen met Translink Systems hoe de betaling in het openbaar vervoer kan worden gedaan met één betaalpas, waarbij voor bepaalde trajecten automatisch betaald wordt vanuit een (gemeentelijke) bijdrage en voor de overige trajecten met eigen geld (in voorbereiding, beoogde start begin 2021).
Samen met NPK Design en de TU Delft doen we bij verschillende doelgroepen onderzoek naar effectief en niet-zo-effectief financieel gedrag als het gaat om het behe(e)r(s)en van de eigen inkomsten en uitgaven. Op basis van dit onderzoek ontwerpen we een hulpmiddel voor gebruikers waarmee ze hun huishoudboekje op eenvoudige wijze op orde kunnen houden.
In Culemborg doen we een kleinschalige proef, in samenwerking met een lokaal fonds, waarin het investeringsbedrag voor duurzame energieoplossingen zonder winstoogmerk wordt voorgeschoten. Het voorgeschoten bedrag wordt terugbetaald uit de energiebesparing. Zo kunnen ook gezinnen met een bescheiden portemonnee bijdragen aan duurzamer gebruik van energie.
In dit project ontwikkelen we een aanpak om mensen op een laagdrempelige wijze advies in te laten winnen over hun eigen financiële situatie.
Indien van toepassing worden suggesties gegeven voor verbetering van de eigen financiële situatie en/of de mogelijkheden voor persoonlijke ondersteuning.
We zoeken continu op zoek naar partners voor nieuwe toepassingen
Interesse? Neem dan contact met ons op!