Wie zijn wij

Buyproxy is een nieuw, jong bedrijf dat een betaaldienst levert gebaseerd op “geoormerkt” geld. Klanten openen bij Buyproxy een rekening en ontvangen een betaalpas.

Klanten kunnen met hun pas bij alle betaalautomaten betalen en bij alle geldautomaten geld opnemen van hun rekening. Klanten kunnen geld aan elkaar ter beschikking stellen zonder het te hoeven overboeken en voorwaarden verbinden aan de besteding van het ter beschikking gestelde geld.

Buyproxy is opgericht in 2016 en wil een innovatieve financiële dienst leveren met een grote, positieve, maatschappelijke impact. Buyproxy richt zich op een bijdrage aan schuldpreventie. Eén op de drie huishoudens in Nederland heeft moeite de eindjes financieel aan elkaar te knopen en de helft daarvan kampt met structurele betalingsachterstanden en schulden.

Buyproxy levert een budgetplatform ontwikkeld onder de naam Common.Centz en daarnaast een app waarmee geld eenvoudiger beheerd kan worden. In het Common.Centz platform kunnen de vrijwilligers van de diverse organisaties de gebruikers helpen door gewenste grenzen in te stellen met betrekking tot de besteding van zijn of haar geld. De app helpt daarbij om beter uit te komen met het geld, op tijd te betalen, betalingen te prioriteren, betalingsachterstanden te voorkomen en schulden af te lossen. 

Maar ook biedt de app de mogelijkheid om samen met familie en vrienden betalingen te doen, betalingen te volgen vanuit toezichtrollen, groepen aan te maken of gesponsorde bestedingen te doen en te verdelen over een groep. 

Buyproxy werkt samen met Stichting Welmoede. Deze stichting werkt aan een betere aanpak van schulden in Nederland. Ze doet dit samen met vrijwilligersorganisaties, energie- en waterleveranciers, zorgverzekeraars, woningcorporaties en hypotheekverstrekkers. Met die aanpak wil de stichting schulden terugdringen en gezinnen en leveranciers helpen de schulden af te wikkelen zonder hoge incassokosten en boetes.